Voronin a anunțat lansarea PCRM în campania electorală

Voronin a anunțat lansarea PCRM în campania electorală

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut publică platforma electorală a formațiunii și a prezentat lista candidaților la funcția de deputat, notează Noi.md.


Potrivit lui,  toți cei 54 de candidați sînt membri PCRM. Dintre aceștia, 41 sînt membri ai Comitetului Central, 37 – secretari ai comitetelor de partid, iar 10 – conducători ai unor organizații obștești. 40 de procente din candidați sînt femei. Vîrsta medie a candidaților e de 55 de ani. Din componența candidaților fac parte 13 ingineri, 11 juriști, 11 economiști, 9 politologi, 7 pedagogi, 2 lucrători medicali. În total – 16 specialități. 16 candidați locuiesc la Chișinău, iar 38 – în raioane și sate. Unul dintre candidați e o persoană cu dezabilități, iar încă unul a indicat că deține 2 cetățenii.


Potrivit lui Vladimir Voronin, la aceste alegeri, Partidul Comuniștilor își pune în față sarcini ambițioase.


"Noi pornim de la o logică foarte simplă. Din momentul plecării comuniștilor în opoziție au trecut 10 ani. Pe parcursul lor, societatea moldovenească a trecut prin diferite variante de configurație a puterii.  Noi am avut și alianțe din mai multe partide, și un guvern al minorității, și o majoritate monopartinică coruptă. Rezultatul acestora îl cunoaștem. În timpul acestor zece ani, a degradat în mod dramatic sfera socială a țării", a declarat Voronin.


Politicianul a subliniat că direcțiile prioritare ale formațiunii sale sînt: eliberarea de uzurpatori a Moldovei și a tuturor instituțiilor de stat; război oamenilor corupți; eliberarea businessului de presiunea funcționarilor și de racketul statului;  crearea unor noi locuri de muncă, revenirea la politica externă bazată pe interesele Republicii Moldova; reluarea politicii de restabilire a solidarității civice și a integrității teritoriale a țării.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load