Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vlad Filat spune cum în Guvernul condus de el au ajuns Sandu și Recean

17 iul. 2023,, 08:00   Politică
7461 0

Fostul premier, Vlad Filat, susține că a văzut-o pe Maia Sandu, pînă a discuta cu ea despre funcția de ministru al Educației, doar o singură dată.

Potrivit lui Filat, s-a ajuns la candidatura Maiei Sandu la minister pentru că avea „studii, activitate, carieră și poziția la momentul respectiv. Cît ține de candidatura lui Dorin Recean în Guvernul Filat, fostul premier a spus că l-a observat „la cîteva conferințe cu participare internațională”, plus „era într-o relație mai prietenească” cu consilierii săi.

Pînă atunci, Filat a menționat că nu se cunoștea personal nici cu Sandu și nici cu Recean. „Și nu e vorba doar de ei, mulți au fost promovați în aceste funcții foarte importante pe care eu nu i-am cunoscut”, a spus Filat, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

La întrebarea dacă a fost suficientă întîlnirea din 2007 ca să o aleagă pe Maia Sandu, Filat a spus că a fost suficientă discuția care a avut-o cu colegii săi.

„Eu am spus doar ce așteptări am, dînsa a mai avut anumite întrebări. Mesajul a fost că va avea tot sprijinul și a avut tot sprijinul. În rezultat dînsa și-a făcut echipa, nimeni nu a pus condiții (…) A spus că are nevoie de gîndit, noi eram un pic în grabă, eu am spus că uite cînd va avea loc învestirea, să se hotărască, fiindcă oricum ministrul de interne trebuie investit”, a precizat Filat.


Întrebat, din nou, dacă pînă atunci se cunoștea cu Maia Sandu sau erau prieteni, Filat a menționat: „Nu, nici cu Recean nu mă cunoșteam. Nu m-am întîlnit cu ei, nu am fost la petreceri, nu am băut un pahar de vin”.

Fostul premierul a declarat că Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, „a făcut un lucru extrem de important – a arătat foarte deschis și tranșant problemele care sînt în educație”.

În ceea ce privește instalarea camerelor de supraveghere în sălile de bacalaureat, Filat a spus că aceasta „nu este o reușită”.

Întrebat cum i s-a părut Dorin Recean în calitate de ministru, Filat a răspuns: „Noi am avut o colaborare ok, nu pot să spun că au fost situații de conflict sau situații în care au fost probleme exagerat de mari. Un moment de cotitură în care eu am tras anumite concluzii a fost tragedia din Pădurea Domnească.

Al doilea moment, în 2014, deși i-am propus să meargă pe lista electorală – a refuzat, deși i-am propus să rămînă la Guvern să finalizeze proiectele – a refuzat, eu știu de ce a refuzat, pentru că erau deja iminente riscurile care vin și el nu și le-a asumat”.

0
5
0
4
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?