Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vlad Filat a vorbit despre divorțul de Angela Gonța: "M-a durut că nu mi-am văzut copilul…"

16 iul. 2023,, 17:36   Politică
5686 0

Vlad Filat, fostul prim-ministru și politicianul recent revenit la cîrma PLDM, a vorbit într-un interviu pentru jurnalistul Dorin Galben despre trecut și prezent. Durează mai bine de 4 ore.

În el, a dezvăluit cîte ceva și despre viața personală, cum ar fi despre căsătoria și divorțul cu jurnalista Angela Gonța, și despre durerea că nu și-a văzut fiica Ecaterina mai bine de 4 ani, în timp ce era la închisoare. Interviul a fost publicat duminică, 16 iulie curent, pe YouTube, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Eu cred că o relație nu poate să reprezinte o surprinză. Relația noastră a fost corectă, firească. A început după separare. V-ați căsătorit în 2014 și a început cu 2-3 ani înainte? Cum ați reușit să țineți în secret? Unde se întîlnea un prim-ministru cu una dintre cele mai cunoscute jurnaliste? Faptul că nu am afișat, nu înseamnă că am ținut în secret. Relația a fost între noi doi și nu urmăream să fie implicați și alții. Asta a fost înțelegerea noastră. A fost una frumoasă, atît cît a fost. Eu îi mulțumesc Angelei pentru Ecaterina care este un copil absolut deosebit. … Eu am considerat corect, dar să fie înțeles, nu m-am căsătorit din cauza sarcinii, dar nu exclud că, dacă nu era sarcina, mențineam relația așa cum a fost. În momentul în care s-a întîmplat, am decis și ne-am căsătorit. Cum a fost cererea? Nu a fost ceva scenarizat. Era o relație lungă, ambii maturi, nu mai eram în tinerețe. Mai puțin conta atunci asta”, a povestit Vlad Filat.

Neștiut și intim, politicianul a dezvăluit că a asistat la naștere. „Pe bune? Pe bune. M-a marcat un pic, dar am fost acolo, cînd Ecaterina a apărut în această lume. La primii doi nu ați asistat? Da, era pentru prima dată. Atunci nu era la modă? Atunci în general era cam greu. Cum v-a schimbat relația copilul? Apariția Ecaterinei a schimbat mult, dar relația, probabil din calitățile pe care le aveam ambii și gradul de ocupare, eu deja simțeam și vedeam spre ce se duce. O să încerce să meargă pînă la distrucție. Eram într-o depresie foarte profundă. Au urmat după Guvern anumite lucruri. Nu era legat de capitolul personal, dar profesional și înțelegînd ce urmează. Asta sigur a marcat felul de a fi și relația. Noi practic conveniserăm asupra divorțului”.

Divorțul de Angela Gonța și durerea că nu și-a văzut fiica mai bine de 4 ani


Fostul prim-ministru a mai dezvăluit că divorțul a fost solicitat „într-o manieră dură”, el fiind însă cel care a depus cererea. „De ce? Întrebați-o pe ea. Ea nu vrea să vină la interviu. Puteți să o întrebați în afara interviului. Nu pot să răspund în locul ei. Probabil a crezut că așa-i va fi mai bine. V-a durut, pentru că asta a fost o nouă lovitură? Pe mine nu m-a durut atît asta, pentru că noi conveniserăm asupra divorțului. Pe mine m-a durut că nu mi-am văzut copilul pe parcursul a 4 ani și… refuzînd mama copilului, ca Ecaterina să vină la mine. De ce? Nu era vorba de pușcărie. Nu m-a supărat, dar m-a durut. Nici acum nu înțeleg de ce a fost așa. Lucrurile nu pot fi schimbate. Important este că acum am comunicare cu Ecaterina. Ea este ok. O iubesc, mă iubește. Avem o relație corectă. Ea știe că ați fost la pușcărie? Nu am discutat, este încă mică”.

Cît despre partajarea averii cu Angela Gonța, Vlad Filat a spus că „nu era ce de partajat, pentru că nu aveam bunuri dobîndite în timpul căsătoriei”. „În schimb, cred că am avut grijă suficientă să aibă dacă nu o viață de lux, atunci o viață decentă, asigurată. Inclusiv cît erați după gratii? Inclusiv în prima perioadă – casa, masa – erau asigurate”.

2
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?