X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Vizită trilaterală la Chișinău: Austria, Cehia și Slovacia susțin calea europeană a R.Moldova

1 apr. 2022,, 12:41   Politică
2040 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a găzduit astăzi vizita trilaterală a omologilor săi din Austria, Republica Cehă și Republica Slovacă.

Discuțiile oficialilor au fost bazate pe subiecte ce țin de evoluția situației de securitate din regiune, gestionarea fluxului de refugiați de către autoritățile de la Chișinău, inclusiv posibilitățile de realocare a refugiaților, precum și oportunitățile de cooperare pe segmentul avansării Republicii Moldova pe calea integrării europene, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În țara noastră au venit ministrul federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, ministrul Afacerilor Externe, Jan Lipavský și ministrul Afacerilor Externe și Europene, Ivan Korčok.

Cei trei oficiali europeni au dat asigurări că vor sprijini țara noastră în tot ceea ce ține de criza refugiaților din regiune. În același timp ei au declarat că susțin integrarea țării noastre în UE.

„Ne pregătim să primim un chestionar de la Comisia Uniunii Europene, care ne va permite să evaluăm gradul nostru de compatibilitate ce ține de integrarea. Vom încerca să facem față la cele 33 de capitole ce țin de integrarea în UE”, a mai precizat Nicu Popescu.


Ministrul federal pentru Afaceri Europene și Internaționale din Austria, Alexander Schallenberg, a condamnat agresiunea Federației Ruse din Ucraina și a menționat că Austria acordă tot suportul necesar pentru a atenua impactul acestui război.

„Vreau să laud conducerea voastră. Ați deschis casele și aveți o poziție politică foarte clară. Solidaritatea noastră nu se limitează la cuvinte goale. Noi nu venim cu mîna goală. Eu vin cu um pachet de ajutor de 10 milioane de euro”, a precizat Alexander Schallenberg.

Și ministrul Afacerilor Externe și Europene din Slovacia, Ivan Korčok, a anunțat că va efectua astăzi, o vizită la Institutul de Medicină Urgentă. În cadrul vizitei, va fi oferită instituției o sumă de bani, în contextul crizei refugiaților.

Și ministrul de Externe al Cehiei a anunțat că țara sa va aloca R.Moldova un suport financiar de 400 de mii de euro, pentru gestionarea crizei refugiaților.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?