X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Usatîi, despre principalele cauze ale situației economice din țară

5 iun. 11:29   Politică
3597 1

În loc să caute soluții cum să păstreze investitorii, guvernarea face ca aceștia să plece.

Declarația a fost făcută de președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii ”Puterea e în Adevăr”.

”Pleacă agenții economici din Moldova. Din sectorul real pleacă această companie Fujikura care a avut peste 1200 de angajați. Se închide o fabrică la Căușeni, cu investiții germane. Oamenii rămân fără lucru și pleacă din țară”, a spus Usatîi.

Președintele ”Partidului Nostru” susține că problema trebuie rezolvată fundamental.

”Am propus să începem cu crearea școlilor profesional-tehnice. Nicio reacție. Actuala conducere a zis că e scumpă întreținerea reședinței de la Condrița. M-am oferit să o iau în arendă, să plătesc 2 milioane de lei în buget și să fac un centru social acolo. N-au acceptat. Nici idea creării farmaciilor electronice în fiecare sat n-a fost acceptată. În același timp, ei nu au fost în stare nici măcar să instaleze blocuri sanitare la vămi pentru șoferii de TIR”, a declarat liderul PN.


Renato Usatîi a amintit că în trei ani de mandat al PAS, din Moldova au plecat 120 de mii de cetățeni, iar majoritatea dintre aceștia sunt tineri. Moldova a înregistrat anul trecut o creștere economică de doar 0,7%. Pentru acest an, instituțiile financiare internaționale au redus prognoza creșterii economice în Moldova.

3
0
0
7
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?