X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ursula von der Leyen, mesaj pentru Ucraina, Moldova și Georgia: "Sînteți parte a familiei noastre!"

14 sep. 2022,, 12:03   Politică
2384 0

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, în cadrul discursului despre starea UE, că în aceste momente grele cînd avem un război în apropiere, țările europene trebuie să fie alături de Ucraina, Moldova și Georgia în parcursul lor european.

Ursula von der Leyen a mai precizat că cele trei țări, care tind să facă parte din familia europeană sînt viitorul uniunii, scrie realitatea.md.

„Națiunile lumii au construit împreună un sistem internațional care promovează pacea, securitatea, justiția, progresul economic. Astăzi acesta este obiectivul, ținta rachetelor rusești. Acest moment crucial cere să ne regîndim la agenda de politică externă. Acum este momentul să investim în puterea democrațiilor noastre.[…] Cel mai imediat mod de a face acest lucru este să ne aprofundăm legăturile, să consolidăm democrațiile de pe continentul nostru. Și asta începe cu cei care sunt deja pe cale către uniunea noastră. Trebuie să fim alături de ei la fiecare pas, în fiecare zi. Pentru că această cale către o democrație puternică și calea către UE sunt una și aceeași cale”, a punctat Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene a venit și cu un mesaj pentru cele trei țări.

„Vreau să le spun celor din Balcanii Occidentali – Ucraina, Moldova, Georgia și cred că vorbesc și în numele aceste nobile adunări: sunteți parte ai familiei noastre. Sunteți viitorul uniunii noastre, iar uniunea noastră nu este completă fără voi toți. Acesta trebuie să fie mesajul nostru”, a mai spus președinta Comisiei Europene.


În cadrul aceluiași discurs, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat înființarea unei Bănci europene a hidrogenului care va reprezenta ”un salt in viitor” și va contribui la ”schimbarea de paradigmă”.

Ursula von der Leyen a prezentat azi impactul activității Comisiei din ultimul an și planurile sale viitoare, în special în ceea ce privește solidaritatea UE cu Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a aprovizionării cu energie a UE și de reducere a dependenței sale de combustibilii fosili ruși, precum și actualele creșteri ale prețurilor la energie.

Discursul tradițional privind Starea Uniunii a vizat, de asemenea, teme precum Pactul verde european și tranziție verde, digitalizarea, răspunsului UE la pandemia de COVID-19 și pregătirile pentru viitoarele pandemii, precum și planul de redresare NextGenerationEU.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?