Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un lider de partid din Moldova a fost dat în căutare înternațională

1 oct. 2018,, 15:28   Politică
3150 3

Liderul Partidului "Casa Noastră - Moldova", Grigore Petrenco, a fost dat în căutare internaţională. Decizia a fost luată luni, de către Curtea de Apel, la cererea procurorului Valentina Bradu. Procurorul și-a motivat cererea prin faptul că nu ar avea nicio confirmare că Petrenco a părăsit țara, dar că nu a fost prezent la şedinţe.

Totodată, se știe că Grigore Petrenco a plecat în taină din Moldova la sfîrșitul lunii august 2017, iar la 18 octombrie același an, autoritățile RFG l-au informat oficial despre oferirea de azilul politic în țara respectivă.

Pe data de 28 iunie 2017 Judecătoria sectorului Rîşcani l-a condamnat pe Grigore Petrenco la 4 ani și jumătate de închisoare și amenda de 400 unităţi convenţionale (20 de mii.de lei) pentru organizarea revoltelor în masă (art. 285 din Codul penal).

Potrivit verdictului instanței lui Petrenco îi era interzisă părăsirea teritoriului Republicii Moldova. Petrenco și alţi șase membri ai partidului au fost reținuți la 6 septembrie 2015 în timpul unei acțiuni de protest la Procuratura Generală.

După șase luni de închisoare și două luni de arest la domiciliu, membrii grupului Petrenco au fost eliberați sub control judiciar, însă cu interdicția de a participa la mitinguri de protest și cu alte restricții. Reprezentanții Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ai Guvernului Germaniei și ai Departamentului de Stat al SUA au recunoscut membrii grupului Petrenco ca fiind deținuți politici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?