X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ultima oră! Dispoziția prin care Partidul "Șansă" a fost scos din alegeri, anulată de Curtea de Apel

12 dec. 2023,, 12:15   Politică
4158 1

Curtea de Apel Chișinău a anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova (CSE) prin care a fost anulată înregistrarea la alegeri a candidaților partidului Șansă.

Decizia a fost luată marți, 12 decembrie, de același complet de judecată care, prima dată, a respins ca inadmisibilă cererea partidului Șansă, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„Se anulează dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023.

Actul administrativ normativ anulat – dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023, nu produce efecte juridice din momentul în care prezenta hotărîrea devine definitivă.

Se obligă Comisia pentru Situații Excepționale să publice prezenta hotărîre în aceiași sursă de informare pe pagina web oficială a Guvernului.


Hotărîrea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 ore”, potrivit dispozitivului hotărîrii Curții de Apel Chișinău.

Decizia instanței de apel vine la aproape o săptămînă după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis recursul depus de partidul Șansă, care a contestat prima decizie a Curții de Apel Chișinău în cauza împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) prin care a fost anulată înregistrarea la alegeri a candidaților partidului Șansă.

Astfel, conform decizie CSJ, a fost anulată încheierea din 30 noiembrie 2023 a Curții de Apel Chișinău, la cererea de chemare în judecată depusă de partidul politic Șansă împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova cu privire la anularea dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03 noiembrie 2023 și s-a restituit cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în același complet de judecată.

Menționăm că pe 3 noiembrie curent, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților partidului Șansă, cu două zile înaintea scrutinului electoral.

37
2
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?