X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Supremă de Justiție a dispus reexaminarea cazului Partidului „Șansă”

7 dec. 2023,, 09:24   Politică
3831 0

Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel Chișinău, care declarase anterior inadmisibilă acțiunea în contencios administrativ a Partidului Politic „Șansă”.

„Șansă” a contestat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 3 noiembrie 2023 privind excluderea membrilor formațiunii din alegerile locale din 5 noiembrie, invocînd preocupări de securitate națională, transmite Noi.md

Curtea Supremă de Justiție a motivat decizia sa prin faptul că trebuie să se asigure că drepturile fundamentale ale cetățenilor și partidelor politice sînt respectate în conformitate cu legea.

Contextul acestui caz include o serie de acuzații și preocupări legate de influențarea procesului electoral, pe care Comisia pentru Situații Excepționale le-a considerat suficient de grave pentru a justifica anularea înregistrării candidaților partidului. Cu toate acestea, Partidul Politic „Șansă” a contestat aceste acuzații, susținînd că nu există dovezi concrete care să le susțină și că decizia Comisiei a fost o încălcare a drepturilor lor electorale.

Decizia Curții Supreme de Justiție nu înseamnă automat că acuzațiile împotriva Partidului Politic „Șansă” sînt neîntemeiate, ci indică faptul că trebuie acordată o atenție mai mare detaliilor și procedurilor legale înainte de a lua astfel de decizii cu impact larg.


Prin urmare, cazul va fi reexaminat de Curtea de Apel Chișinău, care va trebui să analizeze din nou toate aspectele și să emită o nouă decizie, ținînd cont de observațiile Curții Supreme.

22
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?