X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tiraspolul este interesat de soluționarea problemelor practice cu Chișinăul

6 aug. 2019,, 13:20   Politică
2583 2

Tiraspolul este interesat de soluționarea problemelor practice cu Chișinăul în cadrul unui spațiu de negociere convenit.

Despre aceasta a declarat de ministrul Afacerilor Externe al RMN nerecunoscute, Vitali Ignatiev, în cadrul unei întîlniri cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, transmite Noi.md.

Potrivit MAE-ului regiunii transnistrene nerecunoscute, în cadrul discuției, părțile au efectuat o analiză detaliată a situației actuale în dialogul dintre Transnistria și Republica Moldova și au discutat unele perspective de progres.

O atenție substanțială a fost acordată problemelor telecomunicațiilor, cauzelor penale, vehiculelor și interacțiunilor bancare.

Partea transnistreană a evidențiat inadmisibilitatea dezechilibrării dialogului și a încercărilor de a genera tensiune, confirmînd interesul pentru soluționarea problemelor practice în cadrul unui spațiu de negociere convenit.


În special, a fost constatat interesul pentru intensificarea activităților grupurilor de experți specializați (de lucru) cu participare internațională activă, fiind, totodată, confirmată disponibilitatea de a organiza întruniri ale reprezentanților pe probleme politice și „Reuniunea permanentă pe probleme politice în cadrul procesului de negociere privind reglementarea transnistreană” în formatul „5 + 2”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?