Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Țăranu, despre ”oamenii lui Șor” reveniți din Turcia: „Dacă nu au nimic de ascuns, de ce își ascund fețele?”

9 mar. 2023,, 12:30   Politică
3067 2

Analistul politic Anatol Țăranu a vorbit despre "oamenii lui Șor" care au revenit din Turcia.

Dacă tinerii cu constituție atletică care au fost verificați pe Aeroportul Chișinău, pe 6 martie, la sosirea din Turcia, chiar nu sînt implicați în acțiuni dubioase, de ce își ascund fețele de jurnaliști și se comportă atît de agresiv. Dacă se întorceau din vacanță, de ce le era frică de jurnaliști și chiar au încercat să ia camera din mîinile lor”, s-a întrebat analistul politic Anatol Țăranu.

Potrivit lui, deputatul fugar Ilan Șor și-a asumat deschis responsabilitatea finanțării acestui eveniment. Politicianul spunea că a trimis 80 de persoane dintr-o mișcare de tineret în vacanță în Turcia pentru a participa la diverse activități, pentru socializare.

”Dar de ce au evitat atît de încăpățînat să comunice cu presa? Mai mult, și-au ascuns fețele. Toate acestea duc la gînduri triste. Acest lucru sugerează că agenda anunțată nu corespundea realității. Dar se adeveresc suspiciunile că acești oameni au fost duși și pregătiți în Turcia pentru altceva.Dacă ținem cont că Șor finanțează protestele din Chișinău, atunci cercul logic se închide”, a spus Țăranu în cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8.

Analistul politic menționează că astfel de suspiciuni pot fi suficiente pentru a deschide o anchetă penală. El nu știe ce metode folosesc autoritățile pentru a preveni o eventuală destabilizare a situației din țară, dar constată că nu se spune public pentru a nu prejudicia mersul anchetei.


„Vreau să cred că autoritățile noastre competente se ocupă cu profesionalism de această problemă și, mai devreme sau mai târziu, vom obține o aliniere completă. Iar jurnaliștii o vor aduce publicului larg. Nu are rost să o ascundem. Suntem într-un zonă foarte turbulentă. La granițele noastre se desfășoară un război, primim constant amenințări de la Moscova. Prin urmare, ceea ce s-a întâmplat în Turcia necesită o atenție deosebită și un răspuns adecvat”, a punctat Țăranu.

Reamintim că pe 6 martie, un grup de tineri a fost supus unui control amănunțit pe Aeroportul din Chișinău la întoarcerea din Turcia. Serviciul de Informații și Securitate a confirmat că efectuează verificări asupra mai multor persoane care se pregăteau să participe la revolte în masă în Moldova. Patru persoane au primit interdicția de a intra în țară.

6
0
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?