X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: ”Semne (ne)bune anul are!”

3 ian. 2022,, 13:33   Politică
4617 2

Jurnalista Natalia Morari ar putea deveni contracandidata Maiei Sandu.

Cel puțin de această părere este fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta spune că în anul 2022 ne așteaptă un război de uzură: toți „clientii” contracandidatului - împotriva Maiei Sandu.

”...de departe cea mai valoroasă este „mama copilului” - Natalia Morari! Natașa este infinit mai dotată și mai inteligentă pentru „scopuri mărețe”. Ambițioasă, orgolioasă, fără multe repere de orice gen, ea este mereu gata de acțiune. Și încă ce fel de acțiune?! Nu, nu de a-l salva pe „tatăl copilului”. Ea vrea să conducă lumea. Slava (ca și mulți alții) și banii lui sînt doar instrumente tranzitorii. Un pic umilită de opinia publică, dar neînfrîntă, ea s-a pus deja pe treabă. Devenită subit foarte activă pe rețelele de socializare cu postări aparent lacrimogene, în realitate, Natașa creează alternative, PR fin și subtil, dar și trolling de duzină. E impresionantă lista celor care comentează și dau like-uri la aceste „mesaje” - de la naivi la cei supărați, frustrați și puțin invidioși că au rămas pe dinafară. Armata perfectă!”, scrie Sturza.

Potrivit fostului premier, fața opoziției guvernării actuale va fi una de „Femeie”.


”Și aceste șanse vor crește pe măsură ce va trece timpul, iar schimbările spre bine vor fi în întîrziere din partea guvernării. Cine-cine, dar Natașa știe să taxeze. Maia Sandu? Riscă să rămînă așa cum este, singură cu o redută în jur de 10-15 soldați fideli, deveniți peste noapte generali, dar fără trupe și mare pricepere la război. Epurările și filtrele nu prea încurajează pe nimeni să se înroleze. Mai rămîne mandatul popular. E nuclear, dar are și el termen de valabilitate. Așa că ne așteaptă în anul 2022 un război de uzură: toți „clientii” contracandidatului - împotriva Maiei Sandu. Poate e timpul „dracilor” ca să trecem podul?”, mai spune Sturza.

Totodată, fostul prim-ministru, spune că în societate se acumulează multiple tensiuni, care vor degenera în proteste. Totul din cauza facturilor la energie și gaze care sînt foarte mari, din cauza creșterii mari a prețurilor și inflației.

Tot în 2022, Sturza spune că reforma justiției se va împotmoli și mai mult, iar trimiterea în judecată a arestărilor televizate va fi o provocare majoră pentru Guvernare, sistemul cleptocratic din justiție va contraataca, granturile și finanțările externe nu sînt o certitudine, în guvern vor trebui făcute remanieri serioase, unii „generali” vor trebui trimiși înapoi în cazarmă, prietenii Moldovei în extern se vor confrunta cu alegeri cu un rezultat incert.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?