X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: "Pronosticul meu este că mai avem de răbdat 3 - 5 luni"

8 feb. 2022,, 16:20   Politică
33901 36

Fostul premier Ion Sturza a comentat rezultatele celui mai recent sondaj de opinie prezentat de IDIS Viitorul, sondaj care cotează PAS cu o intenție de vot de 22,7 la sută.

"Să guvernezi astăzi, cînd ești copleșit de atîtea crize, e o mare încercare a comentat fostul demnitar pe rețelele de socializare".

Ion Sturza afirmă că deși reprezentanții guvernării "improvizează, șchioapătă", aceștia nu au renunțat.

"PAS, risc să afirm că sînt deocamdată bine, chiar nesperat de bine. Să guvernezi astăzi, cînd ești copleșit de atîtea crize, e o mare încercare.

Criză energetică, cînd prețurile la gaze naturale pe piețele internaționale au crescut și de 10(!) ori, iar prețurile la petrol s-au dublat.


Criză pandemică devastatoare ca eveniment sanitar, economic și psihologic.

Inflație de două cifre, în mare parte importată din exterior.

Criză de securitate regională.

Lipsă de personal calificat în administrația centrală și locală.

Putem continua. Dacă sincer, unii și-ar lua lumea-n cap și ar pleca cum a făcut-o guvernul Chicu. Copiii de la PAS - nu. Da, improvizează, șchioapătă, comunică precum niște robotei cu algoritmul stricat. Unii habar nu au, alții imită că au. E firesc. Să nu credeți că alții care se consideră mari „oameni de stat” s-ar fi descurcat mult mai bine. În așa condiții, unica strategie cîștigătoare este autopilotul și - înainte.

Nici de nivelul de încredere al doamnei Sandu nu-mi fac mare griji. Să lupți cu „sistemul” și să fii iubită e o misiune imposibilă. Pentru că „sistemul” suntem cam noi toți.

Și totuși, chiar și în aceste condiții, cotele de încredere în guvernare rămîn nesperat de ridicate. Lucru care denotă că moldovenii nu sunt oportuniști, acceptă intemperiile în speranța vremurilor mai bune. Cu o singură condiție - guvernarea trebuie să continue să fie onestă.

Pronosticul meu este că mai avem de răbdat 3-5 luni. Prețurile la resursele energetice vor scădea mult, celelalte se vor stabiliza. Pandemia bate în retragere. Regiunea se deescaladează. (...)", se arată în mesajul lui Sturza.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?