X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sturza, mesaj pentru unii politicieni: „Nu mai plîngeți!”

14 noi. 2019,, 15:21   Politică
10331 5

Una este lupta de gherilă și alta este "rutina" politică, a reacționat fostul premier Ion Sturza după căderea Guvernului Sandu și învestirea unui nou cabinet de miniștri, la propunerea președintelui.

Într-o postare pe o rețea de socializare, omul de afaceri a remarcat că liderii blocului ACUM au pierdut șansa de a influența lucrurile în domeniul justiției, economiei și politicii externe și a sugerat că perspectiva acestora formațiuni nu este tocmai bună.

„Hai, nu mai plîngeți! Plecați în istorie ca cei care ați făcut un lucru extraordinar. Ați înfrînt cel mai odios regim oligarhic! Aveți toate considerațiile și respectul meu și al milioanelor de moldoveni. Dar...

Una este lupta de gherilă, repet, unde ați fost excepționali, și alta este „rutina" politică.
La doar 5 luni de la declanșarea unei mari euforii și unei avalanșe de speranțe, ați pierdut tot - alegerile locale, guvernarea. Și cel mai mult, posibilitatea de a influența lucrurile în justiție, economie, politica externă. V-ați întors în „stradă". Rămășitile oligarhiei în birouri. Ok cu "strada", dar fără structuri de partid, resurse financiare, mediatice și umane?!

Partenerii externi? Ei sînt cei mai dezamăgiți! Nu mai știu ce să „raporteze la centrală". Se bucură Estul, sughiță Vestul. Evident, vor pune „batista pe țambal", vor lucra cu „materialul clientului" ”, a comentat Sturza.


„Oamenii de rînd „rămîn ca proștii". Mii de oameni care au fost promovați în funcții? Tineri, inimoși, patetici. Vor zîmbi politicos, își vor face bagajele și vor pleca spre o viață mai bună. Nu vă mai plîngeți de milă pe la TV. Devine penibil, zău. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Bolul de cristal s-a spart nițel... Modelul cu guvern NGO nu a funcționat. Ok, așa și scriem în manualele de politologie. Hai la treabă! Strada ne așteaptă! Încă 4-5 ani...”, a conchis fostul prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?