Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ștefan Gligor: ”Politicile interne promovate de PAS sunt absente”

21 dec. 2023,, 10:15   Politică
3060 1

Cum se face că, după doi ani și ceva de reformă a justiției, condamnări, excludere din campanie electorală, Partidul Șansă, afiliat lui Ilan Șor, este pe locul trei în sondaje?

La această întrebare a răspuns președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Potrivit lui, politicile interne promovate de PAS sunt absente. Există doar un concept vag de curățare a sistemului de justiție, dar care așa și nu s-a mai făcut, explică Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării.

”Sînt cîțiva factori, în primul rînd politicile interne promovate de PAS sînt absente în mare parte, decît prezente. Ele în mare parte nu există. Există un concept vag de reformă a justiției care presupune curățarea sistemului, dar care așa și nu s-a mai făcut, activității comisiei pre-vetting i-a fost dată o lovitură foarte puternică prin acele anulări care au avut loc în instanță. Comisia de vetting abia de se pornește la drum și atunci toți acești doi ani și jumătate, practic cu sistemul care a fost construit și folosit de regimul lui Plahotniuc, PAS-ul se dădăcește mai departe. Acum pe partea care sînt consecințele acestui eșec a ceea ce noi numim așa numita reformă a justiției? Consecințele sînt că crima organizată prin intermediul unor partide politice controlate, a influențat și continue să influențeze alegătorul și rezultatele alegerilor. Exodul în Republica Moldova este unul mare, conform statisticilor în ultimii doi ani au mai plecat încă 88 de mii de cetățeni. Pleacă evident cetățeni politic și social economic activi, oameni formați, pleacă în mare parte în UE iar cei care rămîn de multe ori sînt foarte vulnerabili, sînt foarte săraci și cad pradă lipsei unui progres economic vizibil și viabil pe fonul crizelor regionale și internaționale inclusiv economice, nemaivorbind de război ș.a.m.d. Sînt corupți, devin coruptibili la scară națională”, a spus Gligor.



11
1
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?