X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Stamate, de ce nu este extrădat Platon: Are bani pentru avocați buni

16 apr. 2022,, 17:00   Politică
3808 0

Președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului explică de ce nu a fost deocamdată extrădat din Marea Britanie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Potrivit Olesei Stamate, state ca Marea Britanie analizează temeinic cererea de extrădare pentru a se convinge că persoana căreia i se solicită extrădarea nu va fi persecutată pe criterii politice, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Sistemele de justiție în țări democratice așa cum este Marea Britanie sînt foarte atente atunci cînd examinează o cerere de extrădare.

Și unul dintre primele aspecte pe care îl analizează este dacă persoana nu riscă să fie persecutată sau diferită justiției pe motive politice în țara care solicită extrădarea.

Îmi dau seama că persoana respectivă are toate resursele necesare pentru a-și angaja cei mai buni avocați pentru a putea demonstra că ceea ce se dorește aici este acuzarea lui pe criterii politice.


Și acum depinde de noi cum vom demonstra că nu este vorba de motive politice, ci sînt raționamente temeinice pentru aducerea lui în fața justiției.

Sper să ne reușească să-l extrădăm. Șanse sînt”, a spus Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?