X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grigoriu cere audirea raportului „Laundromat” în Parlament

15 apr. 2022,, 14:13   Politică
2515 0

Fosta deputată de la Partidul Platforma DA, Inga Grigoriu, cea care a condus comisia parlamentară numită generic „Laundromat”, se arată nemulțumită de faptul că raportul comisiei așa și nu a ajuns să fie audiat în Parlament. În opinia ex-deputatei, audierea ar putea schimba mersul dosarului în care, în 14 aprilie, a fost pus sub învinuire controversatul Veaceslav Platon.

„O dată cu înregistrarea lui, evenimentele ar putea să se deruleze mult mai repede. Dacă vor deputații majoritari”, a scris Inga Grigoriu într-o postare pe Facebook.

Întrebată cine ar avea interesul ca raportul comisiei „Laundromat” să nu ajungă în Parlament, Grigoriu a răspuns: „Cred că nu le este convenabil surselor care au beneficiat de aceste surse obscure”.

Potrivit ex-deputatei, raportul comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat” a impulsionat totuși lucrurile, asta deși documentul „este încă neaudiat în plenul Parlamentului”, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Joi, 14 aprilie, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost sub învinuire, în contumacie, în dosarul „Laundromat”.


„Laundromat”, o amplă schemă de spălare de bani a fost dezvoltată în anii 2012-2014. Mai mulți politicieni ruși și organizații criminale ar fi transferat 22 de miliarde de euro unor companii off-shore. Procesul era legalizat de judecători din Republica Moldova, iar banii erau transferați în străinătate prin intermediul băncilor moldovenești.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?