X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Spînu, impus premierului de partid? Recean: Bîrfe, eu l-am chemat

14 sep. 2023,, 07:27   Politică
2979 0

    Premierul Dorin Recean afirmă că Andrei Spînu a revenit în Guvern la propunerea sa, iar zvonurile că acesta ar fi fost impus de PAS, sînt „bîrfe”.

    Totodată, prim-ministrul a notat că dacă Spînu nu va livra rezultate, ar putea fi schimbat din funcție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la JurnalTV, notează Noi.md cu referire la unimedia.

    „Am auzit aceste bîrfe, ele sînt promovate în mod intenționat. Andrei Spînu a fost chemat de mine în Guvern, ca să ne mișcăm activ pe proiectele de dezvoltare de infrastructură, acesta este mandatul domnului Spînu. Mîine, cum am dispus astăzi în ședința de Guvern, Andrei Spînu va prezenta care este viziunea Guvernului pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, dar și livrabile concrete pe următorii doi ani. Dacă livrează bine, dacă nu, revenim la discuția de schimbare la minister.

    Au existat foarte multe bîrfe în spațiul public. Ceea ce este important acum, este ca domnul Spînu să livreze pe mandatul pe care îl are. Guvernul a fost foarte eficient să contracteze bani de la instituțiile financiare sub formă de credite și granturi. Trebuie să ne mișcăm foarte repede în următorii doi ani pentru ca acești bani să fie valorificați, infrastructura să fie construită”, a declarat Dorin Recean.

    La 14 iulie, Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne, Lilia Dabija, ministra Infrastructurii, și Anatolie Topală, ministrul Educației, au părăsit componența Guvernului. Cei trei miniștri și-u înaintat demisiile, iar demersurile pentru eliberarea lor din funcții au fost transmise președintei Maia Sandu.

    3
    0
    2
    0
    7

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    La ce etnie vă atribuiți?