X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

În Moldova va fi restaurat Podul Eiffel

16 mai. 17:30   Societate
8923 0

În Republica Moldova va fi reabilitat Podul Eiffel, un pod metalic de cale ferată din Ungheni care traversează rîul Prut și care a fost proiectat de Gustave Eiffel, creatorul Turnului Eiffel din Paris.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederilor pe care le-a avut astăzi ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cu autoritățile locale, în cadrul unei vizite de lucru la Ungheni, unde a discutat cu președintele raionului, Dionisie Ternovschi și cu primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie, despre proiectele în derulare, dar și despre planurile de dezvoltare urbană.

După cum s-a menționat, cu suportul Uniunii Europene, Agenția de Dezvoltare Regională ”Centru” a implementat două proiecte, privind eficientizarea energetică a liceului Mihai Eminescu și îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare.

În 2024 au început alte două proiecte de revitalizare urbană. Va fi reabilitată o porțiune de drum pe străzile Ștefan cel Mare și Unghiului și reabilitat parțial podul peste calea ferată spre Dănuțeni. Valoarea proiectului este de 16,25 milioane de lei, 86,5% din fonduri provin de la FNDRL, iar restul din contribuția Primăriei Ungheni.

Al doilea proiect este despre dezvoltarea transportului în oraș: vor fi achiziționate 18 microbuze pentru transportul public. Proiectul are un cost total de 25,23 milioane de lei, 60% fiind finanțat de FNDRL, iar restul de Primăria Ungheni.


Discuțiile s-au referit și la potențialele soluții pentru reabilitarea Podului Eiffel (Podul de Flori) și Parcului Francez.
”Ambele obiective au potențialul de a pune Ungheniul pe harta turistică a țării noastre”, a menționat Andrei Spînu .

Podul feroviar de peste Prut de la Ungheni a fost construit în perioada 1876-1877, după proiectul arhitectului francez Gustave Eiffel, creatorul Turnului Eiffel din Paris. Podul a fost deschis pe 9/21 aprilie 1877, cu doar trei zile înainte ca Rusia să declare război Turciei.

5
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав