X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Serebrian: Vom face tot posibilul ca ororile războiului să nu se mai repete în țara noastră

2 mar. 2023,, 17:30   Politică
2247 2

Vicepremierul Oleg Serebrian a participat astăzi la manifestările consacrate Zilei Memoriei și Recunoștinței față de cei căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, a victimelor și veteranilor acestuia.

Alături de reprezentanți ai legislativului, poliției naționale, unităților de pacificatori, administrației publice locale și centrale și veterani de război, vicepremierul a ținut un minut de reculegere pentru cei căzuți la datorie pe cîmpul de luptă și a depus flori în fața memorialelor eroilor din localitățile Cocieri și Molovata Nouă din raionul Dubăsari.

În alocuțiunile rostite la cele două evenimente, Oleg Serebrian a remarcat importanța comemorării devotamentului și curajului eroilor căzuți în războiul de pe Nistru, accentuînd necesitatea promovării valorilor patriotice, dar și reducerea gradului de scindare din societate într-o perioadă cînd țara vecină, Ucraina, se confruntă cu război.

În numele său personal precum și al Guvernului Republicii Moldova, vicepremierul a apreciat înalt sentimentul de atașament și fidelitate față de patrie a celor care s-au ridicat acum 31 de ani în apărarea valorilor naționale, a independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. „E o zi în care îi comemorăm pe cei căzuți, îi cinstim pe cei ce au stat la straja independenței, dar e și o zi în care omagiem pacea. Vom face tot posibilul ca ororile războiului să nu se mai repete în țara noastră”, a spus Oleg Serebrian.

8
0
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?