X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful SIS ”dă din casă”: Conducerea țării este conectată la o linie telefonică criptată, protejată de Servicii

15 noi. 2022,, 12:45   Politică
2352 1

Conducerea țării, dar și șefii mai multor instituții de stat se folosesc de o linie telefonică securizată de către Serviciul de Informații și Securitate, transmite realitatea.

Securitatea telefoanelor personale ale demnitarilor de stat nu este asigurată de SIS, susține șeful instituției, Alexandru Musteața.

”Cînd este vorba de comunicații telefonice criptate, este așa linie guvernamentală, o linie telefonică asigurată de SIS, criptată, ea este protejată. Pentru asta noi ducem răspunderea, asta este de competența SIS și noi o monitorizăm foarte bine. La această linie sînt conectate majoritatea persoanelor din conducerea țării, mai multe agenții… Atunci cînd este vorba de telefoane și conturi personale – este responsabilitatea fiecărui din noi”, a declarat Musteața.

Recent, conturile de Telegram ale președintelui țării, Maia Sandu, vicepremierului, Andrei Spînu, ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, dar și ale consilierului prezidențial, Dorin Recean, au fost sparte. În spațiul public au ajuns sute de conversații ale demnitarilor, iar conducerea țării acuză Rusia că ar fi organizat aceste scurgeri.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?