X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șefii Adunării Populare a regiunii găgăuze au fost luați în colimatorul ANI

26 mar. 16:42   Politică
2804 0

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, și vicepreședintele legislativului local de la Comrat, Nicolai Ormanji, sînt investigați de Autoritatea Națională de Integritate pentru că au votat pentru nepot și, respectiv, soție în funcția de membri ai Consiliului de supraveghere a Companiei Obștești ,,Gagauzia Radio Televizionu”.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost sesizată de Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia cu privire la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese de către președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, transmite anticoruptie.

„Ocupînd funcția de președinte al Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, în cadrul ședinței din 28.09.2023, și-a exprimat votul pentru nepotul său, Dmitri Kîssa, care candida la funcția de membru al Consiliului de supraveghere a Companiei Obștești Gagauzia Radio Televizionu”, se menționează în actul emis de Autoritate.

ANI a fost sesizată de aceeași Direcție de Poliție a UTA Găgăuzia cu privire la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese de către vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Nicolai Ormanji.

„Ocupînd funcția de vicepreședinte al Adunării Populare a Găgăuziei, Nicolai Ormanji, în cadrul ședinței din 28 septembrie 2023, și-a exprimat votul pentru soția sa, Mariana Dimova, care candida la funcția de membru al Consiliului de supraveghere a Companiei Obștești Gagauzia Radio Televizionu”, se precizează în sesizarea citată de ANI.


Pe 28 septembrie 2023, Adunarea Populară de la Comrat a adoptat componența Consiliului de Supraveghere al Companiei publice de radiodifuziune „Gagauziya Radio Televizionu” din următorii membri: Petr Zlatov, Marianna Dimova, Denis Pîntea, Dmitri Kîsa, Lidia Avramova, Irina Dragoz, Maria Uzun, Tatiana Odnostalko, Diana Zaharia.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media s-au declarat în mai multe rînduri „profund îngrijorate” în legătură cu semnalele de cenzură la furnizorul public regional de la Comrat GRT.

Recent, niște înregistrări video de la o ședință neanunțată public a Consiliului de observatori a Companiei „Gagauziya Radio Televizionu” (GRT) ar demonstra existența unor elemente de cenzură la GRT.

Asociațiile au condamnat „vehement orice încercare de imixtiune ilegală” în activitatea editorială a instituțiilor mass-media și au solicitat investigarea acestor semnale prin prisma prevederilor Codului penal al Republicii Moldova.

12
3
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?