Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Schimb de replici în Parlament! Fotescu: Aceste drone sînt inutile. Grosu: La noi toți îs specialiști

14 mar. 11:38   Politică
3200 1

În timpul sesiunii de întrebări din timpul prezentării raportului Guvernului Republicii Moldova, a avut loc un schimb de replini acide între premierul Dorin Recean și deputatul independent, Vadim Fotescu, care a menționat că radarele cumpărate de autorități în ultima perioadă sînt absolut inutile.

”Ați trăit vreodată în localitatea în care cad fragmente de dronă, vă rog să vorbiți cu acei cetățeni pentru că ei cel puțin așteaptă să fie informați. Dumneavoastră nu ați făcut nimic pentru întărirea capacității apărării acestei țări, dar este un lucru foarte important RM este o țară neutră, RM are neutralitatea în constituție și noi respectăm cu sfințenie această neutralitate și îi îndemnăm și pe alții să nu vîndă țara”, a răspuns Recean lui Fotescu.

La rîndul său, deputatul a menționat că deși nu este un specialist în domeniu, însă în condițiile în care radarele cumpărate nu au fost în stare să vadă ultima dronă care a căzut pe teritoriul țării noastre, ele sînt inutile.

”Radarele care le-ați cumpărat nici măcar nu a văzut ultima dronă care a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Toți acești bani ar fi fost mai corect să fie trimiși pentru alte proiecte despre care ați vorbit atît de înflăcărat puțin mai devreme. Eu sunt puțin specialist în domeniu, dar aceste radare sînt absolut inutile”, a spus Fotescu.

”Da într-adevăr dumneavoastră foarte puțin înțelegeți în acest domeniu”, i-a răspuns premierul deputatului.


În susținerea replicii prim-ministrului, a răbufnit și președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a spus că mai nou în Republica Moldova, toți sînt specialiști.

”La noi de la o vreme toți îș gazoviști, acum de la o vreme îs radoviști, toți îs specialiști”, a spus Grosu.

Reamintim că recent, în cadrul unui interviu televizat, Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, a declarat că Republica Moldova va avea radare care să observe rachetele care ne survolează spațiul aerian, dar nu și să le doboare.

Conform lui, al doilea radar pentru identificarea amenințărilor din aer urmează să ajungă în Republica Moldova în anul 2025. Cînd va fi procurat cel de-al treilea echipament deocamdată nu se cunoaște.

5
2
1
1
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?