Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sandu continuă linia elaborată, îndreptată spre înșelarea cetățenilor

22 sep. 2020,, 12:45   Politică
3496 11

Liderul PAS, Maia Sandu, continuă să pregătească opinia publică că pierderea ei în alegerile prezidențiale ar putea fi cauzată doar de falsificare și, astfel, ea duce o linie bine concepută, îndreptată spre înșelarea opiniei publice.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețelele sociale de expertul independent, ex-vicepremierul, ex-ministrul Economiei al Moldovei, Alexandru Muravschi, comentînd declarația Maiei Sandu, despre faptul că "parlamentul actual este rezultatul alegerilor, care nu au fost nici libere, nici corecte, au fost organizate de Plahotniuc în 2019, în baza sistemului electoral, care i-a permis să denatureze voința poporului și să treacă la etapa următoare", transmite Noi.md.

"Cît poți repeta aceste prostii? Eu din prima zi m-am opus introducerii sistemului mixt de alegeri, dar numai din cauza cum a fost el introdus, dar și din cauza că cred că sistemul majoritar sau mixt poate fi introdus numai după ce în Republica Moldova vor fi create partide mai mult sau mai puțin stabile, bazate pe principii ideologice și care reduc la minimum traseismul politic. Dar pînă la aceasta mai avem cale lungă de parcurs, așa că deocamdată trebuie să păstrăm sistemul proporțional", a menționat Alexandru Muravschi.

Potrivit lui, Plahotniuc & Co în 2019 a făcut trecerea la sistemul mixt din considerente pur conjuncturale.

"Potențialul lor de personal le permitea să spere că pierderile lor în circumscripția națională pe listele de partid vor fi compensate din contul circumscripțiilor uninominale. Ceea ce s-a întîmplat parțial. Cu toate acestea, rezultatul alegerilor ne permite să spunem că PDM a prezentat un rezultat mult mai rîu decît a planificat. Judecați și singuri. Să ai o majoritate absolută în Parlament, să controlezi toate structurile de stat, adică să stăpînești întregul stat și, ca rezultat, să obții doar 30 de mandate. Acesta poate fi numit dacă nu eșec total, atunci cel puțin un ghinion. Dar aceasta este și o dovadă a faptului că alegerile au fost desfășurate corect și cinstit ", a subliniat fostul vicepremier, ex ministru al Economiei Moldovei.


"Iar toate aceste mantre ale Maiei Gheorghievna sînt o parte obișnuită a liniei sale, îndreptată spre pregătirea opiniei publice că pierderea ei poate fi cauzată doar de falsificare", a scris Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?