X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sandu: Ceea ce am propus noi nu este un joc

28 mar. 2019,, 12:40   Politică
6307 11

Alegerea spicherului, votarea pachetului de legi privind demiterea mai multor șefi de instituții și instituirea unui Guvern minoritar este „o soluție reală” propusă de blocul ACUM pentru evitarea alegerilor anticipate și nu „o propunere fictivă”.

Declarația a fost făcută de liderul PAS, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

"Nu este un joc, nu este nimic fictiv. Și ca să se convingă de acest lucru, le spunem să voteze președintele Parlamentului de la Blocul ACUM, să voteze legile cu îmbunătățirile pe care ar putea să le facă, să voteze Guvernul minoritar și o să se convingă că noi sîntem foarte serioși cînd vorbim despre acest lucru. Evident că pentru asta trebuie să mai aibă curaj și alți parlamentari", a explicat Sandu.

Potrivit ei, abordarea celorlalte partide parlamentare - PD și PSRM, în problema formării unei coaliții de guvernare, rămîne neclară.

"Cel puțin pînă acum am auzit de la Partidul Democrat că vrea să discute doar cu Blocul ACUM, în situația în care Blocul ACUM a spus-o răspicat – și pînă la alegeri, și după alegeri – că nu discută cu Partidul Democrat. Pe de altă parte, îi vedem și pe cei din Partidul Socialiștilor rușinîndu-se să facă o invitație pentru Partidul Democrat și atunci noi le oferim soluția".


În ceea ce privește opiniile unor analiști politici precum că blocul ACUM propune „soluții care nu duc nicăieri”, Maia Sandu a respins aceste presupuneri. Ea s-a arătat convinsă că nu există riscul de a dezamăgi electoratul platformei "DA" și al PAS.

”Există suficiente experiențe în lume, unde guverne minoritare au supraviețuit și au făcut lucruri importante. Alegătorul nostru știe care este situația în care sîntem, alegătorul nostru a văzut că noi ne asumăm și riscurile unui Guvern minoritar, sîntem gata să ni le asumăm”, a adăugat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?