X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: ”Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort”

23 iun. 2022,, 21:54   Politică
2349 0

Republica Moldova are în față un drum complicat care va cere multă muncă și efort. Aceasta a scris pe pagina sa de facebook, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu îndată după ce liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea Europeană, informează noi.md

”Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort - și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, scris Sandu.

Reamintim că astăzi, Republica Moldova a primit oficial, alături de Ucraina, statutul de candidat oficial la aderarea la UE. Anunţul a fost făcut de Preşedintele Consiliului European Charles Michel pe canalul său de Twitter.

Această decizie mult aşteptată luată la un summit al şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor UE la Bruxelles, marchează începutul unui proces lung şi complex în vederea aderării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?