X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu a confirmat că va candida pentru încă un mandat de președinte

31 mai. 2023,, 10:29   Politică
2980 0

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a confirmat, într-un interviu pentru publicația Bloomberg, că va candida pentru încă un mandat. De asemenea, șefa statului și-a exprimat speranța că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030.

Șefa statului a discutat cu jurnaliștii străini despre parcursul european al Republicii Moldova și pericolul din partea Federației Ruse. Potrivit Maiei Sandu, Moscova încearcă să destabilizeze R. Moldova, însă țara noastră ar putea fi primită în UE în următorii 7 ani, în pofida prezenței trupelor ruse în regiunea transnistreană, notează newsmaker.

Maia Sandu și-a confirmat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova.

„A declarat că se pregătește să candideze pentru realegerea de anul viitor pentru a menține sentimentul pro-european, pentru a evita o scădere a sprijinului pentru ieșirea din orbita Moscovei”, menționează jurnaliștii străini.

Amintim că, pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Anterior, în perioada iunie-noiembrie 2020, Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru al țării.


Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare, în Republica Moldova, în anul 2024.

5
2
0
2
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?