Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Republica Moldova a desemnat un nou ambasador în Marea Britanie și Irlanda de Nord

21 oct. 2023,, 11:15   Politică
2396 0

Republica Moldova a desemnat un nou ambasador în Marea Britanie și Irlanda de Nord. Decretul oficial pentru numirea lui Ruslan Bolbocean în această funcție marchează „moment important în relațiile moldo-britanice”, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ruslan Bolbocean lucrează în serviciul diplomatic de 24 de ani, ocupă în prezent funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. În trecut, acesta a deținut poziții importante, cum ar fi șef-adjunct al direcției de cooperare bilaterală, șef al Direcției Europa de Est și Asia, precum și reprezentant al Republicii Moldova la Oficiul informațional GUAM cu sediul la Kiev, transmite radiomoldova.

„Această numire diplomatică subliniază importanța consolidării relațiilor bilaterale cu Marea Britanie, care au un impact semnificativ asupra rezilienței și securității Republicii Moldova. Sprijinul puternic oferit de Regatul Unit contribuie la progresul țării în procesul de modernizare și implementare a agendei de reforme”, menționează MAEIE.

În anii 2015-2021, Ruslan Bolbocean a fost Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina și prin cumul în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan.

0
0
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?