Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reintegrarea Moldovei cu un astfel de președinte este imposibilă, opinie

5 noi. 2020,, 13:50   Politică
5870 3

Reintegrarea Moldovei cu Maia Sandu președinte este imposibilă. De această părere este președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, potrivit căruia, un președinte care admite ca cetățenii noștri din stînga nistrului să fie numuți „separatiști” și să le fie îngrădit dreptul la vod, nu are dreptul moral să conducă această țară.

Dumitru Roibu a reamintit despre comportamentul deputatului PAS Igor Grosu, care, în ziua primului tur al scrutinului prezidențial, și-a „permis” să împiedice accesul cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană la urnele de vot, numindu-i chiar și „separatiști”.

„Blocarea accesului către secțiile de votare pentru cei din stînga nistrului de către vicepreședintele PAS Igor Grosu, dar și mai mult, numirea cetățenilor noștri drept „separatiști” și limitarea lor în dreptul de avota pe acest criteriu este o ilegalitate, o ofensă și o acțiune nedemnă de un deputat. Cred că Igor Grosu trebuie să-și ceară scuze public, pentru că ceea ce a făcut reprezintă defapt o crimă pentru democrația din țara noastră. Suveranitatea aparține poporului, iar poporul și-o exercită direct în cadrul alegerilor”, a declarat Roibu.

Potrivit președintelui Mișcării de Tineret, în urma acestui grav incident, Procuratura Generală trebuie să se sesizeze și că constate ilegalitatea acțiunilor deputatului partidului PAS pentru atragerea ulterioară la răspundere a acestuia.

„Eu consider că participarea cetățenilor din stînga Nistrului este un semnal pozitiv pentru reintegrarea țării și noi ar trebui să salutăm participarea lor, or prin acest proces electoral cetățenii noștri de acolo își demonstrază atașamentul față de țară și dorința lor de implicare și participare în procesele politice”, a conchis Dumitru Roibu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?