Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recean: "O justiție care să facă dreptate - o prioritate pentru agenda de reforme a Guvernului"

11 iul. 2023,, 16:54   Politică
3738 1

Actualizarea progreselor înregistrate în procesul de reformă a justiției și combaterea corupției, dar și setarea priorităților următoare în vederea reformării eficiente a instituțiilor de drept din țara noastră au fost discutate, astăzi, în cadrul Reuniunii de coordonare a donatorilor cu genericul „Reforma justiției în Republica Moldova: progrese și următorii pași”, găzduit de Ministerul Justiției.

„O justiție care să facă dreptate este o prioritate pentru agenda de reforme a Guvernului și face parte din agenda de aderare la Uniunea Europeană (UE). Țara noastră nu este singură pe această cale, notează Noi.md.

Împreună cu toate țările și organizațiile noastre partenere, Guvernul este ferm angajat să realizeze reforma justiției în beneficiul cetățenilor”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a mulțumit donatorilor pentru asistența și expertiza oferită în implementarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției.

„Toate aceste reforme se conțin și în măsurile propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), iar 6 din cele 9 măsuri vizează sistemul judecătoresc și cel al procuraturii, combaterea corupției, asigurarea și protecția drepturilor omului.

Am înregistrat un progres semnificativ pe toate direcțiile menționate și ne bucură faptul că, după ultimele evaluări preliminare, reprezentanții UE ne-au transmis mesaje de apreciere pentru rezultatele atinse pînă la această etapă”, a spus ministrul justiției.

1
1
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?