Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, la Călărași: „Eforturile de modernizare a localităților trebuie accelerate”

23 noi. 2023,, 17:30   Politică
2762 0

La Călărași, prim-ministrul Dorin Recean a avut o întîlnire cu primarii aleși ai celor 28 de localități din raion.

Accentul în discuție s-a pus pe provocările actuale la nivel național și local, dar și pe dinamizarea proceselor de modernizare a localităților, de îmbunătățire a serviciilor sociale prestate cetățenilor, de atragere a investițiilor și de implementare a proiectelor de infrastructură, mediu, educație și sănătate.

La întrunire, s-a făcut referire și la reforma administrației publice pentru anii 2023-2030, cu accent pe procesul de amalgamare la nivel teritorial.

Șeful Guvernului le-a vorbit primarilor despre eforturile depuse de autorități pentru a redresa economia, a consolida instituțiile statului și a moderniza țara. De asemenea, premierul Dorin Recean a subliniat importanța colaborării între Guvern și administrațiile locale și a încurajat aleșii locali să identifice soluții optime pentru a rezolva problemele comunităților pe care le conduc, inclusiv prin scrierea proiectelor și depunerea dosarelor la programele naționale aflate în derulare.

„Localități confortabile, cu infrastructură modernă și servicii publice accesibile și de calitate - sînt doar cîteva din prioritățile pe care primarii aleși din raionul Călărași trebuie să le realizeze în următorul mandat. În ultimii doi ani, raionul Călărași a beneficiat de finanțare pentru 32 de proiecte de dezvoltare locală în cadrul programelor „Satul European” și „Satul European Expres”. Aceste eforturi trebuie accelerate, iar Guvernul va continua să susțină implementarea proiectelor de modernizare și dezvoltare a localităților”, a spus premierul Dorin Recean.


Prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat primarii să adopte practici de guvernare transparente și responsabile, dar s-a referit și la importanța implicării fiecărui cetățean al țării în procesul de avansare pe agenda europeană: „În calea noastră de aderare la UE, fiecare din noi, de la autorități pînă la cetățeni, trebuie să se mobilizeze. Construind Europa acasă, continuăm eforturile noastre de aliniere la standardele europene, modernizăm localitățile și consolidăm instituțiile statului.”

2
0
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?