X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reacții după intenția de a construi o ambasadă în locul Stadionului Republican

30 mai. 2018,, 15:00   Politică
9775 30

Intenția autorităților de a construi în locul Stadionului Republican un nou sediu al Ambasadei SUA a stîrnit critici în rîndul liderilor de opinie, notează Noi.md.

„Statele Unite se bucură deja de o mare "autoritate" în Moldova. Acest subiect cu stadionul ei îl forțează deja de 10 ani. Dacă încep să construiască, este logic să le se spunem ce a zis Nuland despre UE”, a comentat analistul politic Valeriu Ostalep pe o rețea de socializare, referindu-se, probabil, la replica dată de Victoria Nuland în timpul unei discuții neoficiale: „La naiba cu UE!”.

Liderul Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, a declarat la rîndul său că ceea ce intenționează autoritățile este inadmisibil.

„Nu le este de ajuns sediul existent, fac ambasadă mai mare decît parlamentul nostru. Nu trebuie să se permită să fie construită așa ambasadă mare. Vin și își iau cîte un hectar de pămînt, și așa numai ambasade avem. Aceste ambasade sînt mai influente decît parlamentul nostru. Și așa de ușor se implică în politica noastră! Iar ai noștri stau și tac”, a comentat Pascaru.

Menționăm că în locul Stadionului Republican ar putea fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA în R. Moldova. Cel puțin asta prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și supus consultărilor publice pînă la 8 iunie curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?