X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reacția Platformei DA după invalidarea mandatului primarului orașului Căușeni

20 noi. 2023,, 12:45   Politică
3000 0

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a venit cu o reacție după ce mandatul de primar al orașului Căușeni al lui Anatolie Donțu, ales cu 76,3% din voturi în primul tur de scrutin, a fost invalidat de Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Plîngău declară că „PPDA va contesta această hotărîre ilegală”, transmite Noi.md cu referire la voceabasarabiei.md.

„Primarul orașului Căușeni, Anatol Donțu, a cîștigat alegerile din primul tur cu peste 76%. Cîțiva corupți locali, care nu au putut cîștiga alegerile, au decis să-l lipsească pe Anatol Donțu de mandat prin a convinge membrii Comisiei Electorale de nivelul II să nu-i valideze mandatul de primar. Au decis s-o facă chiar duminică, cînd toată lumea e preocupată de turul II al alegerilor locale și au făcut-o ilegal, fiind pasibili de răspundere penală. Vom contesta această hotărîre ilegală și după ce vom cîștiga, vom solicita demisii și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în acest act marca ,,Berdilo””, a comentat Plîngău.

Totodată, liderul PPDA subliniază că „PPDA are bănuieli rezonabile că membrii Comisiei Electorale de nivelul II au fost „influențați” să adopte această hotărîre ilegală”.

„În această bătălie sîntem alături nu doar de primarul ales al orașului Căușeni, dar și alături de alegerea celor 76% din locuitorii orașului care au decis altfel decît au dorit bandiții locali. Avem bănuieli rezonabile să considerăm că membrii Comisiei Electorale de nivelul II au fost ,,influențați” să adopte această hotărîre ilegală. Căușeni, capul sus! Vom învinge pentru că dreptatea și legea-i de partea noastră”, a mai scris acesta.

14
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?