Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Radu Marian, despre posibile remanieri la Guvern: „Ele sunt necesare. Cu cît mai repede, cu atît mai bine”

15 noi. 2022,, 07:03   Politică
2930 0

La ședința nocturnă de duminică, 13 noiembrie, cînd deputați PAS și miniștri din Guvernul Gavrilița s-au întîlnit la Președinție s-au discutat subiecte de securitate națională, dar și eventuale remanieri în actualul Executiv.

Declarația a fost făcută de parlamentarul Radu Marian la emisiunea Punctul pe Azi, la TVR Moldova. În același timp, deputatul a dat asigurări că prim-ministra Natalia Gavrilița are în continuare susținerea Partidului PAS și că demiterea in corpore a Guvernului este un zvon, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Subiectele au fost politice, dar și de securitate. E firesc ca și deputații să cunoască anumite riscuri. Ce facem de exemplu dacă livrările de gaze naturale se întrerupt complet. [...] S-a discutat și partea politică, activitatea anumitor ministere și, cînd se discută asta, e firesc să se aducă vorba și de anumite remanieri. S-au luat anumite decizii și constatări, dar prerogativa de numire și propunere a miniștrilor ține de premier și prim-ministra trebuie să facă așa anunțuri”, a spus Radu Marian întrebat despre discuțiile PAS din seara zilei de duminică.

Deputatul a dat de înțeles că eventuale anunțuri despre schimbări de miniștri în garnitura Guvernului condus de Natalia Gavrilița ar urma să fie făcute în scurt timp.

„Referitor la remanieri, s-a expus și prim-ministra, și președinta. Ele sînt necesare. Cred că cu cît mai repede, cu atît mai bine. Avem de a face cu crize pe care nu guvernarea și nu cetățenii le-au provocat. Dar e clar că trebuie să ne asumăm responsabilitatea. Facem tot ce ne stă în puteri, dar în același timp e firească nemulțumirea anumitor cetățeni. Așa e într-o democrație. Și trebuie și noi să arătăm că putem lucra mai eficient. Din acest context trebuie să spun că da, într-adevăr este nevoie de schimbări”, a menționat parlamentarul.


Cît despre eventuala demisie a prim-ministrei Natalia Gavrilița, deputatul a ținut să excludă astfel de scenariu:

„Am discutat zvonurile că ar putea demisiona Natalia Gavrilița. Lumea era curioasă de unde a apărut acel zvon? S-a discutat tangențial asta, dar nu anume că doamna Gavrilița ar fi pierdut suportul fracțiunii. Asta nu este adevărat. Atîta timp cît Natalia Gavrilița are suportul fracțiunii o să continue să activeze”, a punctat deputatul PAS.

Mai mult, acesta susține că întrunirea francțiunii la Președinție în zi de duminică și la ore tîrzii n-ar fi un lucru ieșit din comun.

„Nu văd nimic deosebit că ședința a fost duminică, pentru că luni e zi de audiențe. Iar duminică e nevoie de timp ca lumea să vină din teritoriu și ajunge seara”, a spus Radu Marian.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?