X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Promovarea dialogului R.Moldova – SUA în domeniul neproliferării, în atenția MAEIE

2 iun. 2022,, 12:30   Politică
2590 0

Secretarul general interimar Sergiu Odainic a avut o întrevedere cu o delegație condusă de Kathryn Insley, asistent adjunct pentru securitate internațională și programe de neproliferare a secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii.

Diplomații s-au referit la ultimele evoluții din mediul european și cel internațional de securitate, accentuînd importanța promovării ordinii internaționale bazate pe reguli și norme, sporirii eforturilor în cadrul formatelor multilaterale de cooperare oferite de ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, Organizația pentru interzicerea armelor chimice și alte structuri pentru promovarea obiectivelor asumate de state în domeniul neproliferării, dezarmării și controlului armamentului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au subliniat faptul că, pentru diminuarea riscurilor și amenințărilor la adresa securității internaționale este important ca toate statele să respecte angajamentele asumate în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale.

De asemenea, au fost abordate și posibilitățile de cooperare în procesul de modernizare a sectorului de securitate al Republicii Moldova, pentru sporirea rezilienței și capacităților instituțiilor naționale de a răspunde noilor provocări, inclusiv instruirea experților. Interlocutorii au vorbit și despre conlucrarea bilaterală în prevenirea și combaterea traficului ilicit cu materiale chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Într-un sondaj al Noi.md, oamenii spun că Republica Moldova nu are nevoie de arme, ci de pace, iar neutralitatea trebuie păstrată cu sfințenie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?