Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procesul partidului „Șansă” împotriva deciziei CSE, blocat la Curtea de Apel Chișinău

5 noi. 2023,, 13:43   Politică
2387 0

Curtea de Apel Chișinău a admis cererea partidului Șansă de ridicare a excepției de neconstituționalitate, în cadrul procesului împotriva deciziei Comisiei Situații Excepționale (CSE) prin care candidații formațiunii politice au fost excluși din cursa electorală.

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au pus pe pauză examinarea cererii Partidului Șansă împotriva CSE care a decis excluderea tuturor candidaților formațiunii din cursa electorală.

Magistrații Curții de Apel au admis astăzi solicitarea reprezentanților Guvernului de ridicare a excepției de neconstituționalitate. Pînă va fi luată o decizie la Curtea Constituțională, judecătorii Curții de Apel Chișinău nu pot continua procesul.

Deocamdată, nu a fost anunțat cînd va avea loc ședința CC, notează Noi.md cu referire la tv8.

Amintim că partidul politic „Șansa”, afiliat controversatului om de afaceri, Ilan Șor, a fost exclus din alegerile locale generale din data de 5 noiembrie.


Anunțul a fost făcut vineri, pe 3 noiembrie, de prim-ministrul Dorin Recean după ședința CSE. Potrivit premierului, această măsură a fost luată din considerente de securitate națională.

3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?