X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Primul proiect al Guvernului în care figurează numele Evgheniei Guțul

25 iul. 2023,, 19:20   Politică
4470 1

Guvernul a publicat un proiect de hotărîre în care figurează numele și prenumele bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul.

Proiectul urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței din 26 iulie. De menționat că acesta este primul document al Cabinetului de miniștri în care apare numele guvernatoarei Guțul, care a fost recent învestită în funcție, scrie newsmaker.md.

Proiectul respectiv prevede modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 951/2022 cu privire la organizarea și efectuarea recensămîntului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024.

În document, numele Evgheniei Guțul este menționat la capitolul „Componența Comisiei naționale pentru recensămîntul populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024, cu drept de vot”.

Precizăm că Evghenia Guțul a participat la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei din partea Partidului „ȘOR”, recent declarat neconstituțional. Aceasta a cîștigat scrutinul electoral în turul doi, după ce l-a devansat pe contracandidatul său Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor.


Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 18 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vîrf a Republicii Moldova.

Conform procedurii, bașcanul Găgăuziei este membru din oficiu al Guvernului, însă trebuie să depună jurămînt de învestire, iar președintele Republicii Moldova trebuie să semneze un decret prin care acesta este numit în componența Cabinetului de miniștri. Oficial, în privința bașcanului Evghenia Guțul niciuna dintre aceste proceduri nu a avut loc.

0
12
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?