Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Premierul urmează să anunțe cine vine la șefia celor trei ministere

17 iul. 2023,, 07:15   Politică
3504 0

Premierul Dorin Recean urmează să anunțe astăzi, cine vor fi miniștrii Afacerilor Interne, Educației și Cercetării, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după cei vineri, 14 iulie, conducătorii acestor ministere și-au dat demisia.

După ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat despre demisia celor trei miniștri, urmînd ca azi să anunțe cine vor fi noii membri ai Guvernului, pe mai multe canale de Telegram au apărut numele potențialilor miniștri.

Astfel, la Interne ar putea veni actualul șef al Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu. Un alt nume vehiculat în spațiul public a fost și cel al deputatului din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adrian Cheptonar, dar acesta a dezmințit informația. Viorel Cernăuțeanu nu a reacționat la aceste comentarii.

Deputatul din fracțiunea PAS, Dan Perciun, președintele comisiei protecție socială, sănătate și familie, ar putea ocupa funcția de ministru al Educației. El a confirmat că a purtat discuții cu Recean în acest sens, dar a precizat că nu este singurul candidat la această funcție, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Iar ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ar putea fi din nou Andrei Spînu, secretarul general al Aparatului Președintelui, care a mai deținut această funcție în perioada 6 august 2021 – 16 februarie 2023. Spînu a spus că nu există o decizie finală, însă nu a infirmat zvonurile.


Amintim că vinerea trecută premierul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri și-au depus cererile de demisie: Ana Revenco, de la Interne, Lilia Dabija de la Infrastructură și Anatolie Topală de la Educație.

1
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?