X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Popescu: "Aderarea la UE, șansa să avem o viață mai bună"

24 iun. 2023,, 07:15   Politică
2548 1

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) este cea mai bună șansă pentru a asigura în continuare pacea în țara noastră și a îmbunătăți condițiile de trai, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. la marcarea unui an de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la blocul comunitar.

Nicu Popescu a precizat, totodată, că mai avem foarte mult de lucru pentru a aduce țara noastră în UE.

„Cel mai sensibil și cel mai problematic punct pentru țara noastră este corupția și disfuncționalitățile din sectorul de justiție. Aceste probleme s-au cumulat de foarte mulți ani. Iată, curățarea și îmbunătățirea acestui sistem, evident, va dura. S-au făcut anumite progrese. Aeroportul a revenit în gestiunea statului, Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare, dar mai este foarte mult de lucru ca Republica Moldova să ajungă la un sistem de justiție funcțional necorupt.

Acest lucru și-l doresc, în primul rînd, cetățenii Republicii Moldova. Acest lucru stă la baza mandatului politic oferit doamnei președinte Maia Sandu și PAS. Dar reforma în justiție constituie și principala insistență a Comisiei Europene”, a declarat Nicu Popescu, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.

Amintim că țara noastră, alături de Ucraina, a obținut statutul de țară candidată pentru aderare la UE în data de 23 iunie 2022.

3
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?