Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Politolog, despre Agenda de Asociere cu UE: ”este nevoie de o transparență maximă”

16 feb. 2022,, 14:24   Politică
2163 2

Adoptarea Agendei de Asociere cu UE trebuie să aibă loc în condiții de maximă transparență.

De această părere este, analistul politic, Dionis Cenușă, notează noi.md

”Consultările publice reprezintă un instrument pe care îl promovează UE în general și, în particular, în Moldova. Vorbim despre un document pentru 5 ani, nu doi ani ca cele anterioare. Din acest punct de vedere este nevoie de o transparență maximă la etapa pregătirii lui. După ce acesta va decis între Chișinău și UE, acesta va fi greu de ajustat.

Pe durata a 5 ani multe lucruri din document ar putea să necesite ajustare, mai ales dacă documentul nu este consultat cu publicul din Moldova acum, inclusiv sindicatele, societatea civilă, mediul de afaceri, mediul academic etc”, a scris Cenușă într-o postare pe canalul său telegram.

Reamintim că, astăzi, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat la prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, reuniune ce a fost dedicată planificării activității autorităților în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.


În cadrul reuniunii prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, membrii Guvernului au aprobat de principiu proiectul Agendei de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană 2021 - 2027.

Agenda vine să prioritizeze implementarea unor elemente din Acordul de Asociere precum și să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea dialogului cu Uniunea Europeană pe noi domenii de cooperare, lucru ce va permite Republicii Moldova să beneficieze la maxim de beneficiile oferite de piața europeană.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?