Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Persona non-grata în Rusia a fost declarat secretarul 1 al Ambasadei Republicii Moldova

25 apr. 2023,, 14:45   Politică
3856 1

Secretarul 1 al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, Valeriu Manea, a fost declarat persona non-grata de partea rusă.

Despre acest lucru a anunțat marți pentru TASS o sursă diplomatică moldovenească.

"Valeriu Manea a fost declarat persona non-grata în Federația Rusă", a menționat interlocutorul agenției.

Marți, Ministerul rus de Externe a anunțat că declară un angajat al Ambasadei Republicii Moldova persona non-grata ca răspuns la o decizie similară nemotivată a autorităților moldovenești din 19 aprilie.

Ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darius, a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe unde i-a fost înmînată o notă de protest din cauza faptului că un angajat al Ambasadei Republicii Moldova a fost declarat persona non-grata și a fost expulzat din Federația Rusă. Alți cîțiva oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia pentru "declarații anti-ruse regulate și aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE".


Săptămîna trecută, Secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Filip Cojocaru, a spus că Chișinăul a declarat un angajat al Ambasadei Rusiei drept persona non-grata. La rîndul său, Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, după convocarea la Ministerul de Externe al republicii, a declarat că nu a primit un răspuns clar la întrebarea privind motivele acestei decizii.

26
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?