X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Care sînt politicienii moldoveni cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia

25 apr. 2023,, 12:50   Politică
4276 0

După cum a aflat ediția rusă Kommersant, persona non-grata a fost declarat consulul Moldovei în Rusia.

Acesta este un răspuns oglindit la expulzarea de săptămîna trecută a unui diplomat rus de la Chișinău, angajat al Consulatului. În plus, potrivit Kommersant, Rusia a interzis intrarea în țară a ministrului de Interne al Republicii Moldova, Anna Revenco, și a membrilor Parlamentului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi, Olesea Stamati și Lilian Carp.

Ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darius, a fost convocat în această dimineață la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Acestuia i-a fost înmînată o notă de protest din cauza faptului că un angajat al Ambasadei Republicii Moldova a fost declarat persona non-grata și a fost expulzat din Federația Rusă. Alți cîțiva oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia pentru "declarații anti-ruse regulate și aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE", dar numele lor nu au fost numite.

La 19 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a expulzat un diplomat rus și i-a privat pe alții doi de accesul special la aeroport, deoarece au încălcat "regulile de conduită stabilite la Aeroportul Chișinău" după sosirea președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Șefului Tatarstanului i-a fost refuzată intrarea în Moldova pe 17 aprilie. El urma să participe la Primul Congres Internațional a diplomației populare "Prietenia Popoarelor-2023", care a avut loc pe 17 aprilie la Comrat și a venit la invitația lui Viktor Petrov și Alexandr Suhodolski.


Rusia consideră decizia Moldovei de a refuza intrarea în țară șefului Tatarstanului, Rustam Minnihanov, drept "un nou pas neprietenos menit să submineze cooperarea strînsă dintre țări".

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au declarat că acest a fost un zbor charter, iar echipajul a fost avertizat încă înainte de sosirea în Moldova că nu li se va permite accesul în țara noastră.

24
4
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?