X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

PDM înainteză condiții pentru PSRM

4 mar. 2020,, 20:15   Politică
4431 1

Partidul Democrat din Moldova va purta discuţii cu PSRM pentru revenirea la guvernare.

Potrivit unui comunicat emis presei, discuţiile urmează să înceapă în următoarele zile, după care partidul va lua o decizie, transmite Știri.md.

Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Naţional Politic al formaţiunii, care s-a întrunit în şedinţă pentru a discuta evenimentele politice din ţară, dar şi situaţia din partid, după recentele plecări ale cîtorva membri, transmite NOI.md cu referire la stiri.md.

"Întrucît Partidul Socialiştilor şi-a manifestat deschiderea pentru un posibil dialog şi o guvernare care să împartă responsabilităţile cu PDM, membrii Consiliului Naţional Politic au delegat şi împuternicit reprezentanţii Partidului Democrat, care să poarte discuţii cu PSRM, în anumite condiţii", se arată în comunicatul remis presei.

În cadrul Consiliului Naţional Politic Pavel Filip a menționat că Partidul Democrat rămîne un partid pro-european.


”Trebuie să fim sinceri: noi şi PSRM avem diferenţe majore de ideologie. Şi acest lucru va rămîne aşa. Partidul Democrat rămîne un partid pro-european. De aceea, în cazul unor eventuale discuţii, vom pune în prim plan, ca priorităţi, parcursul european şi o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relaţii bune cu vecinii Romînia şi Ucraina, integritatea teritorială a ţării, securitatea statului, inclusiv securitatea şi independenţa energetică, valorile identitare (limba şi istoria). Acestea sînt pentru noi linii roşii şi numai în aceste condiţii pot avea loc anumite discuţii”, le-a spus celor prezenţi preşedintele PDM Pavel Filip.

Membrii Consiliului Naţional Politic au menţionat că în perioada în care a fost la guvernare, Partidul Democrat a demonstrat că poate face lucruri concrete şi că are oameni profesionişti în echipă.

”S-o spunem deschis, e criză de oameni în instituţiile statului. Este lipsă de specialişti, mai ales de oameni instruiţi şi calificaţi, care înţeleg bine administrarea ţării. Acesta a fost şi motivul pentru care blocul ACUM a plecat de la guvernare. După ce au dat afară sute de specialişti din ministere, şi-au dat seama că nu au cu cine lucra şi s-au speriat. PD însă are oameni cu experienţă, noi am demonstrat că ştim cum şi putem să facem fapte pentru oameni”, a declarat liderul PD la eveniment.

PSRM a decis să iniţieze negocieri pentru crearea unei coaliţii cu PDM. Decizia a fost luată miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?