X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PDM a constestat la CC legea privind farmaciile ambulante

30 dec. 2020,, 09:14   Politică
4402 1

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a contestat la Curtea Constituțională (CC) două legi aprobate anterior de către deputații fracțiunii „ȘOR” și cei ai PSRM, privind activitatea farmaceutică. Potrivit deputaților democrați, inițiativele sînt periculoase pentru sănătatea publică. Mai mult, acestea ar putea provoca scumpirea medicamentelor.

Deputații democrați au contestat la Curtea Constituțională proiectele de lege numărul 236 și 240 care prevăd, inclusiv, crearea farmaciilor ambulante, scrie newsmaker.md.

„Am contestat la CC proiectele prin care Șor a primit de la Dodon dreptul de a-și bate Joc de viața și sănătatea oamenilor, în ciuda faptului că atît Guvernul, cît și CNA, au dat avize negative la aceste proiecte. Toate pun în pericol sănătatea oamenilor și securitatea farmaceutică a țării și încalcă dreptul la ocrotirea sănătății, drept consfințit de Constituție”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, farmaciile ambulante, sub forma de tonete, tarabe, tejghele, cărucioare sînt „o invenție electorală din partea lui Ilan Șor”, iar excluderea obligativității ca medicamentele să fie vîndute doar de farmaciști – faptul că oricine (fără studii farmaceutice) va putea vinde medicamente va avea urmări grave asupra sănătății oamenilor.

Totodată, liberalizarea prețurilor la medicamente, în mod special a celor OTC (fără limitarea adaosului comercial), va provoca scumpirea rapidă a acestora, se mai arată în comunicatul publicat de PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?