X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sesiunea de primăvara-vară a Parlamentului, supusă criticii

31 iul. 2018,, 16:10   Politică
2571 7

Cea de-a 20-a sesiune a Parlamentului a fost „o ilustrare evidentă a calificării inferioare a majorității parlamentare și a guvernului pe care l-a format”, susţine formaţiunea de opoziție Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Într-o declarație a Comitetului Central se menţionează că rezultatele sesiunii de primăvară-vară „au confirmat că guvernarea se confruntă că o lipsă cronică de potențial de oameni, de oameni cu gîndire strategică şi de perspectivă, precum și că o lipsă completă a planurilor de dezvoltare a țării”.

„Majoritatea legilor adoptate cu ajutorul „mașinii de vot” corupte sînt opționale sau temporare. Legile pe care le-au votat reprezintă modificări sau completări la legile adoptate anterior și exprimă interesele exclusiv corupte”, susţin comuniștii, care au calificat drept ruşine adoptarea așa-numitei „legi de combatere a propagandei ruse” – un model de discriminare și totalitarism, care a privat cetățenii Moldovei de posibilitatea de a primi informații alternative despre evenimentele care au loc în țară și în lume”.

În opinia PCRM, „în cadrul sesiunii, procesul voluminos, complex și multilateral de „integrare europeană” a fost redus la copierea orbească a legilor României – nu în numele integrării europene, ci cu scopul evident de a unifica legislația națională cu cea română”.

„Toţi înțeleg că majoritatea parlamentară pregătesc în secret Moldova de lichidarea statalităţii”, se arată în document, ai cărei autorii consideră că „amendamentele la legislaţia fiscală, adoptate în ultimele zile de activitate a Parlamentului, au scopul de a legaliza ceea ce au furat, inclusiv renumitul miliarde”.

CC a remarcat, de asemenea, că „noile modificări la Codul audiovizual de fapt îi condamnă la dispariţie pe toți cei care nu fac parte din media holdingurile Partidului Democrat și Partidului Socialiştilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?