X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Pavlovschi: ”Democrația în Republica Moldova este practic non-existentă”

25 mai. 20:00   Politică
2731 0

Democrația în RM este practic non-existentă, iar tot ce s-a făcut în ultima perioadă nu este altceva decît sugrumarea democrației.

Declarația a fost făcută de fostul magistrat și ex-judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Democrația în RM este practic non-existentă, ea există doar pe hîrtie deși acum ea nici pe hîrtie nu există pentru că ei au modificat majoritatea actelor normative care ar putea vorbi despre existența unei democrații în țara noastră. Ultima idee a lor - schimbarea hărții judecătorești, distribuirea competențelor este încă o confirmare a acestor informații. Ei vor să facă așa ca regiunea Găgăuză să nu aibă organele lor judiciare. Deci la Comrat nu o să fie Curtea de Apel, organele judiciare care ar examina litigiile electorale practic o să fie în afara regiunii Găgăuze, asta este ideea lor, așa ei văd democrația prin sugrumare”, spune Pavlovschi.

Potrivit lui actuala Putere sugrumează democrația, iar cei care ar trebui să își apere drepturile preferă să tacă.

”Cel mai bun tratament împotriva durerii de cap este decapitarea. Așa și ei cred că cel mai bun remediu pentru democrație este sugrumarea democrației. Apărarea democrației în Republica Moldova, acum, devine sarcina primordială. Din păcate partenerii noștri de dezvoltare nu cunosc situația reală, de aceea că cei care suferă în urma încălcării principiilro democratice în Moldova - tac, ei nu știu cum să își apere drepturile. Ei nu cunosc procedura de apărare a prorpiilor drepturi, ei nu au curajul necesar, ei nu au surse financiare, ei nu au resursele umane”, adeclarat fostul judecător la CEDO.


106
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?