X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Jeffrey Sachs: "SUA trebuie să urmeze o politică de neamestec în treburile interne ale altor țări"

31 ian. 18:30   Externe
5541 0

SUA vorbește mereu despre apărarea democrației împotriva dictaturilor, dar nu este adevărat. Ceea ce face SUA nu este democrație. Și acest lucru este foarte periculos.

Despre acest lucru a afirmat economistul Jeffrey Sachs.

Potrivit acestuia, politica externă a SUA se bazează pe ideea nelegitimă de "schimbare a regimurilor" cu altele democratice, pentru a proteja democrația. Iar acest lucru se întîmplă din 1947, cînd CIA a adoptat Legea securității naționale, încercînd să decidă de una singură cine ar trebui să conducă și unde.

"Și de atunci am schimbat 80 de regimuri în diferite țări. Dar acest lucru este ilegal, este periculos, duce la destabilizare și haos. Iar asta nu este democrație și nu are nimic de-a face cu ea. Undeva am înlăturat democrațiile, înlocuindu-le cu regimuri autoritare și viceversa", a subliniat Jeffrey Sachs.

El a remarcat că aproape întotdeauna implicarea SUA a dus la război, la instabilitate.


"Și principalul lucru pe care vreau să îl subliniez este că trebuie să urmăm o politică de neamestec în treburile interne ale altor țări, fapt care corespunde hărții ONU. Iar ceea ce face SUA nu este democrație. Și acest lucru este foarte periculos", a declarat Jeffrey Sachs.29
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?