X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: Moldova poate deveni un teritoriu de negociere pentru Rusia și Ucraina

23 aug. 2023,, 06:00   Politică
4263 1

Fostul deputat în parlamentul moldovean, politolog și lider al organizației obștești Voevod, Nicolae Pascaru, și-a exprimat părerea că Republica Moldova nu ar trebui doar să rămînă neutră față de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina, ci și să îndemne aceste țări spre o soluționare pașnică. El a făcut aceste declarații în cadrul unei emisiuni a postului de radio și televiziune găgăuz GRT, transmite Noi.md.

Pascaru consideră că Moldova însăși poate deveni platforma care va reuși să aducă ambele părți la masa negocierilor. În opinia sa, Moldova nu trebuie să rupă "legăturile istorice" cu niciuna dintre cele două țări.

"Noi sîntem o altă țară, cu problemele noastre, cu particularitățile noastre politice, cu legăturile noastre istorice atît cu România, cît și cu Ucraina și Rusia. De ce ar trebui să ne amestecăm în aceste conflicte?

Ar trebui să facem apel la pace. Ar trebui să fim o țară neutră și ar trebui să facem tot posibilul pentru a-i aduce cumva la masa negocierilor. Putem chiar să le oferim o platformă – Chișinău – astfel încît să nu meargă în Turcia pentru a negocia sau la Minsk, astfel încît Moldova să fie un teritoriu al păcii, un teritoriu al negocierilor. În această situație, noi avem ceva de spus tuturor părților și acelor parteneri internaționali care sînt cumva implicați în aceste procese ale conflictului din Ucraina. Dar noi trebuie să rămînem la neutralitatea țării, așa cum este stipulată în Constituția noastră. Dacă vom respecta Constituția Republicii Moldova, nu vom avea probleme", a spus Pascaru.

58
3
3
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?