X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

PAS a depus un denunț la Procuratura: Primăria Chișinău a falsificat acte

26 ian. 12:20   Politică
1650 0

Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală prin care solicită inițierea urmăririi penale pe faptul aprobării deciziei „Cu privire la securizarea și dezvoltarea zonei Centru - Nucleul Istoric al Orașului Chișinău” prin prisma comiterii infracțiunilor de corupție, conexe corupției și declararea necorespunzătoare a adevărului.

Conform fracțiunei, primăria Chișinău ar fi falsificat acte, care ulterior au permis construcția ilegală a unor blocuri multietajate în centrul istoric al mun. Chișinău, transmite paranteze.

Deși Ministerul Culturii a interzis elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale în perimetrul centrului istoric pînă la elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal Centru. Totodată, a fost interzisă elaborarea proiectelor de schimbare a infrastructurii de transport.

Conform unui comunicat al PAS, șefa Direcției Arhitectură, Svetlana Dogotaru, împreună cu Aliona Mandatii, Andrian Talmaci și alți angajați de la Primărie au ascuns aceste recomandări, care ulterior au permis mutilarea centrului istoric.

„Autoarea proiectului de decizie nr. 2/2602.04.2021, consiliera municipală Aliona Mandati, împreună cu secretarul Consiliului Municipal Adrian Talmaci, arhitecta șefă a Primăriei mun. Chișinău Svetlana Dogotaru și alte persoane cu funcții de răspundere din cadrul Primăriei Chișinău, au prezentat informații denaturate în CMC, prin dosirea și declararea unor informații false.


Aceștia au ascuns și au declarat informații necorespunzătoare adevărului, nu au prezentat informațiile complete conținute în Avizul Ministerului Culturii, care ar fi fost de natură să identifice ilegalitatea deciziei adoptate de Consiliul Municipal Chișinău la data de 02.04.2021 cu nr. 2/26 și care au produs consecințe juridice”, se arată în mesajul fracțiunii PAS.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?