X 

O parte din bunurile lui Țuțu, puse sub sechestru. Procuratura: "Cauza este tergiversată"

25 ian. 15:17   Societate
1571 0

În privința fostului deputat PD Constantin Țuțu a fost aplicată măsura procesuală de constrîngere, obligarea de a se prezenta în instanța de judecată, și măsura asiguratorie, sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei.

Despre aceasta informează Procuratura Anticorupție, care a făcut publice detalii privind mersul examinării dosarelor în care este vizat fostul deputat. Procuratura acuză partea apărării că tergiversează prin diverse acțiuni examinarea cauzei penale.

Potrivit PA, pînă în prezent pe acest caz au avut loc 12 ședințe de judecată, toatea aflîndu-se la faza ședinței preliminare.

Din numărul total al ședințelor de judecată, 4 ședințe au fost amînate pe motivul neprezentării inculpatului și/sau apărătorilor acestuia și în 4 ședințe de către partea apărării au fost înaintate diverse cereri.

La ultima ședință de judecată, care a avut loc la 23 ianuarie 2023, partea apărării din nou a înaintat o cerere, prin care au solicitat transmiterea prezentei cauze penale pentru conexare la cauza penală din care anterior a fost disjunsă. "Procuratura Anticorupție apreciază aceste acțiuni din partea apărării ca o încercare de a tergiversa examinarea cauzei penale", se arată în declarația Procuraturii.


Menționăm că ex-deputatul Constantin Țuțu a fost acuzat că în perioada lunilor septembrie-octombrie 2017 a pretins și primit de la o persoană 20 000 euro, pentru a influența procurori și judecători la adoptarea unor soluții favorabile unui învinuit.

Într-un alt dosar, fostul deputat a fost acuzat că, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada anilor 2014-2019, a efectuat cheltuieli în sume mai mari decît veniturile realizate în aceeași perioadă, și că, pentru anul 2017 și respectiv 2018, a inclus în declarația de avere și interese personale date false și incomplete asupra veniturilor obținute.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий